فهرست مطالب
باراک اوباما، رئیسجمهور سابق آمریکا، یک خوره کتابِ تمامعیار است که کتابهای پیشنهادیِ او گستره وسیعی از آثار کلاسیک آمریکایی تا فلسفه را در بر میگیرد. در این مقاله، به معرفیِ ۵ کتاب غیرداستانی موردعلاقه او خواهیم پرداخت.
طبق آمار اداره آمار کار آمریکا، شهروندان این کشور در سال ۲۰۲۰، ۲۵ درصد بیشتر از سالهای گذشته مطالعه میکنند؛ اما مدتزمان مطالعه در روز، هنوز هم همان ۲۰ دقیقه است. این بدان معناست که مطالعۀ یک کتاب غیرداستانی طولانی، آن هم همراه با عمل کردن به وظایف خانوادگی مثل پختن غذا یا تربیت فرزندان، ممکن است ماهها طول بکشد.
تصور کنید که در کنار تمام این کارها، «رئیسجمهور ایالاتمتحده» بودن نیز به لیست وظایفتان اضافه شود و درعینحال، به دنبال زمانی برای کتاب خواندن هم بگردید. با اینکه باراک اوباما دو دوره رئیسجمهور ایالاتمتحده بود، اما توانست عادت مطالعه منظم خود را حفظ کند.
درواقع، اوباما در مصاحبهای عنوان کرد مطالعه یک سری کتابها بود که توانست به او قدرتی ببخشد تا هشت سال در کاخ سفید دوام بیاورد. اوباما در طول زندگی سیاسی خود به این نقلقول از سلف خود، «هری اس ترومن» پایبند بود که گفته بود: «همه کتابخوانها رهبر نیستند، اما همه رهبران کتابخوان هستند»
باراک اوباما در طول سالها، کتابهای غیرداستانی بسیار زیادی را پیشنهاد کرده که نمیتوان به تمام آنها اشاره کرد. در این مقاله تنها به معرفی ۵ عنوان از این کتابها بسنده میکنیم؛ کتابهایی که به نظر ما نمایانگر گستره وسیع حیطه مطالعاتی این رئیسجمهور محبوب است.
۱.راه طولانی بهسوی آزادی
اثر نلسون ماندلا
راه طولانی بهسوی آزادی، ماجرای زندگی نلسون ماندلا از زندان تا آزادی است. این کتاب به بیان جزئیات رویدادهایی میپردازد که باعث شد او در مبارزه با ظلم و تبعیض نژادی در آفریقای جنوبی و درنهایت تغییر سیستم سیاسی این سرزمین نقش اساسیای را ایفا کند.
اوباما در سال ۲۰۱۸ گفت: «کتابی ضروری برای هرکسی که میخواهد تاریخ را بفهمد و بعد بیرون برود و آن را تغییر دهد.»
۲. تیمی از رقبا
اثر دوریس کرنز گودوین
در اولین دوره ریاست جمهوری باراک اوباما، از او پرسیدند که کدام کتاب را با خود به کاخ سفید خواهد برد؟ و او پاسخ داد: تیمی از رقبا.
اثر برجسته دوریس کرنز گودوین، کتابی جذاب است و به بیان این موضوع میپردازد که چگونه تصمیم آبراهام لینکلن برای تشکیل کابینهای مشتمل بر رقبای سیاسیاش، منجر به شکلگیری یکی از مهمترین دورهها در ایالاتمتحده شد.
اوباما در مصاحبه با یک روزنامهنگار در سال ۲۰۰۸، تیمی از رقبا را «یک کتاب قابل توجه در رهبری» نامید؛ بنابراین شاید تعجبآور نباشد که بگوییم او نیز در تشکیل کابینه خود از همین تجربه لینکلن استفاده کرد.
۳. گرمای خورشیدهای دیگر
اثر ایزابل ویلکرسون
بین سالهای ۱۹۱۵ و ۱۹۷۰، تقریباً ۶ میلیون شهروند سیاهپوست، ایالتهای جنوبی آمریکا را ترک کردند و به دنبال یافتن یک زندگی بهتر به شمال و غرب کشور رفتند.
ایزابل ویلکرسون در گزارش خود از این دوره، داستان سفرهای طاقتفرسا و امید به شروع دوباره این مردمان را بهدقت شرح میدهد.
وقتیکه اوباما در سال ۲۰۱۶ مدال ملی علوم انسانی را به ویلکرسون اعطا میکرد گفت: «بیش از ۱۲۰۰ نفر داستان دلشکستگیها و استقامتهای خانوادههایشان و درنهایت غلبهشان بر سختیهای آن راه را برای ایزابل تعریف کردند.
داستانهایی که بهزعم آنها بهقدری دردناک بود که حتی در موردشان با فرزندان خود نیز حرفی نزده بودند؛ و ایزابل باید با بیان تمام این داستانها، بر سختی کار خود غلبه میکرد و با به گوش دیگران رساندن این روایات، رسالت خود را به انجام میرساند؛ و بهواسطه کار او بود که اکنون، یکی از مهمترین فصلهای تاریخ ما در کتابی آورده شده که هر جوانی میتواند آن را بردارد و بخواند.»
۴. زندگی ۳.۰
اثر مکس تگمارک
با توجه به اینکه بسیاری از ما از دستیارهای صوتی مانند سیری یا بلندگوهای هوشمند استفاده میکنیم، درک نقش پررنگ هوش مصنوعی در زندگی روزمرهمان کار سختی نیست.
مکس تگمارک، پروفسور ام آی تی، در این کتاب برجسته که در لیست کتابهای پیشنهادی اوباما در سال ۲۰۱۷ قرار داشت، به بررسی تأثیرات احتمالی زیادی که هوش مصنوعی میتواند بر زندگی انسان در دوره بعدی تمدن بگذارد میپردازد و درعینحال به دنبال ارائه راهکارهایی است که این پدیده برای بشریت مفید واقع شود.
۵.مُهر از ابتدا
اثر ایبرام اکس. کندی
ایبرام اکس. کندی در این کتاب خود که برنده جوایز بسیاری شده است، کل تاریخ ایدههای نژادپرستانه، از قرن ۱۵ اروپا تا ایالاتمتحده آمریکای امروزی و قدرت این ایدهها در شکل دادن به مسیر تاریخ را بررسی میکند.
شگفتانگیز اینکه کندی نشان میدهد ایدههای نژادپرستانه از نادانی یا نفرت ناشی نمیشوند؛ بلکه برخی از بزرگترین متفکران جهان برای توجیه یا تقویت اختلافات موجود در بسیاری از زمینههای زندگی آنها را ابداع کردهاند.
اوباما در خلال جشن سالانه تأثیر سیاهان در تاریخ آمریکا، لیستی از کتابهای غیرداستانی را به اشتراک گذاشت تا «به آشنایی مردم با برخی از مهمترین چالشهایی که بسیاری از رنگینپوستان هرروز با آنها مواجه میشوند کمک کند… [این آثار میتوانند] بهمثابه سوختی باشند که سفر ما را بهسوی ساختن دنیایی منصفانهتر و عادلانهتر برای تمام فرزندانمان ممکن میسازد».
مطالعۀ بهترین کتابها در ۱۵ دقیقه
اگر مانند باراک اوباما کتابخوان سیریناپذیری نباشید، مطالعه کتابهای غیرداستانی زمان زیادی از روزتان را خواهد گرفت. یک فرد معمولی، برای مطالعه ۱۰۰ صفحه، باید تقریباً سه ساعت وقت بگذارد. درنتیجه، مطالعۀ تنها یکی از کتابهای پیشنهادی باراک اوباما، مانند زندگی ۳.۰، ممکن است ۹ ساعت طول بکشد.
اما شما میتوانید بامطالعه خلاصه کتابهای موجود در سایت ما، یا با گوش دادن به کتابهای صوتی، تنها ۲۰ دقیقه برای هر کتاب زمان صرف کنید.
زندگی ۳.۰ واقعا محشر بود یکی از کتابایی بود که از خوندش خیلی خوشحالم