• فروشگاه
  • جستجو
  • کتابخانه
  • تنظیمات
  • دانلود
  • ویدئوهای انگیزشی
خلاصه کتاب انسان خردمند

خلاصه کتاب انسان خردمند

نویسنده : یووال نوح هراری
راوی : کاترین صادق پور

/

6,900 تومان

/

( 10 )
خلاصه کتاب انسان خردمند
پخش دمو

خلاصه کتاب انسان خردمند

خواندن تاریخ همیشه جذاب بوده است. تاریخ انسان‌ها، حکومت‌ها، هنر، تمدن، فلسفه، علم و هرآنچه سال‌های زیادی را طی کرده است تا ما را به دستاورد امروزی برساند، دید مناسبی به ما خواهد بخشید. کتاب انسان خردمند به زبان خلاصه از تاریخ بشر خردمند صحبت می‌کند. یوال نوح هراری، نویسنده کتاب تلاش کرده است تا به این موضوع بپردازد که چه چیزی ما انسان‌ها را از سایر انواع موجودات متمایز کرده و ما را به درجه خرد رسانده است. زمین ما بیش از چهار و نیم میلیارد سال عمر دارد و انسان، یکی از متاخرترین انواع جانوری که پا

کتابی جالب و خواندنی درباره تاریخ تکامل انسان در جواع بشری و سلطه نوع بشر بر زمین.

شناسنامه خلاصه کتاب انسان خردمند

عنوان کتاب: انسان خردمند عنوان کتاب به زبان اصلی: Sapiens: A Brief History of Humankind نویسنده: یوال نوح هراری نوع کتاب: خلاصه کتاب صوتی امتیاز کتاب: ۴.۶ از ۵ (Amazon)، ۴.۴ از ۵ (Good reads)، ۴.۷ از ۵ (Audible)

اهداف خلاصه کتاب انسان خردمند

هراری در کتاب خود تحت عنوان انسان خردمند تلاش کرده است تا از تاریخ پیشرفت جوامع بشری و روند رشد نوع بشر درطول تاریخ حرف بزند. او در چهار بخش به خوانندگان می‌آموزد که می‌توان پیشرفت بشر را در چهار محور انقلاب شناختی، انقلاب کشاورزی، وحدت و انقلاب علمی بررسی کند.

درباره نویسنده خلاصه کتاب انسان خردمند

یوال نوح هراری، نویسنده در ۲۷ فوریه ۱۹۷۶ متولد شد. او در رشته‌های خرد جمعی و تاریخ تحصیل کرده است و عمده کارهای او هم در همین حوزه متمرکز شده‌اند. هراری نویسنده کارهای پرفروش علمی زیادی است که عمده آن‌ها عامه‌پسند هستند و برای مخاطب عام نوشته شده‌اند. معروف‌ترین اثر هراری، انسان خردمند است، اما به‌غیر از آن، کتاب‌های هومودموس و درس‌هایی از قرن ۲۱ هم توانسته‌اند فروش و توجه زیادی کسب کنند. هراری در رشته مطالعات عبری اورشلیم از دانشکده مسیح دانشگاه آکسفورد فارغ‌‌التحصیل شده است و در همین دانشکده هم به تدریس و مطالعات علمی اشتغال دارد.

نقد خلاصه کتاب انسان خردمند

هراری در کتاب انسان خردمند از هر آنچه ممکن است طی هزاره‌های گذشته بر انسان‌ها رفته باشد حرف می‌زند. او از نئاندرتال‌ها و علت انقراض آن‌ها شروع می‌ند و به مفاهیمی می‌رسد که امروزه از انسان و جوامع انسانی، مدرنتیه ساخته‌اند. او تمام مفاهیمی که روزانه با آن‌ها مواجه می‌شویم و برایمان عادی است حرف می‌زند و عمیقا آن‌ها را به چالش می‌کشد. مفاهیمی مانند پول، اقتصاد، سیستم‌های اقتصادی و... کتاب انسان خردمند به‌دلیل بررسی عمیق و ساختاری مفاهیم موجود در جوامع امروزی و همچنین بیان تاریخ جوامع، یکی از بی‌بدیل‌ترین کتاب‌هایی است که در حوزه تاریخ تمدن نوشته شده است و اگر به خواندن چنین مباحثی علاقه دارید، نباید این کتاب را از دست بدهید.

جوایز و دستاورد های خلاصه کتاب انسان خردمند

کتاب انسان خردمند یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک تایمز بوده است. این کتاب به ۶۰ زبان ترجمه شده است و توانست جایزه کتاب ونجین کتابخانه ملی چین را دریافت کرد. این کتاب در لیست مطالعاتی تابستان مشاهیر مانند باراک اوباما، بیل گیتس و زاکربرگ قرار داشت. انسان خردمند در لیست جوایز کتاب سال ۲۱۰۵ قرار گرفت.

این کتاب مناسب چه کسانی است؟

علاقه‌مندان به تاریخ تمدن، مسئله تکامل و مطالعات جامعه‌شناختی جواع بشری. کسانی که دوست دارند جزئیات بیشتری از تکامل توانایی انسان در طول تاریخ بدانند. دانشجویان رشته‌های جامعه‌شناسی، تاریخ، باستان‌شناسی و علوم سیاسی. اگر فکر می‌کنید که جوامع بشری در دوره‌های گذشته صلح‌آمیزتر از امروز زندگی می‌کردند.

صاحب نظران راجع به کتاب چه می گویند؟

انسان خردمند به بزرگترین سوالات تاریخ و دنیای مدرن جواب می‌دهد و به زبانی زنده و فراموش‌ نشدنی نوشته شده است. (جرد دایموند) این کتاب آموزنده، قابل تامل و با وضوح نوشته شده است. کتابی شگفت‌انگیز. (وال استریت ژورنال) هاراری در کتاب انسان خردمند، ما را به گونه‌ای در تاریخ فرو می‌برد تا بتوانیم بفهمیم که په هستیم و چه چیزی ما را ساخته است. کتابی جوالب. (دن آریلی) یوال هاراری در کتاب انسان خردمند برای فهم مبحث تکامل انسان همان کاری را انجام می‌دهد که هاوکینگ در کتاب تاریخ مختصر زمان برای فیزیک انجام داد. او کاری هالی در ترسیم ظهور و تسلط نهایی ما بر کره زمین انجام می‌دهد. (نشریه فوربس)

بخش هایی از متن کتاب

در حدود ۷۰هزار سال قبل، موجوداتی از گونه «انسان خردمند» (Homo sapiens) دست به کار ایجاد ساختارهای بسیار پیچیده‌تری شدند که فرهنگ نامیده شد. تحولاتی که متعاقبا در این فرهنگ‌های بشری رخ داد تاریخ نام گرفت. مسیر تاریخ را سه انقلاب مهم تعیین کردند: انقلاب شناختی (cognitive revolution) در حدود ۷۰ هزار سال پیش موتور تاریخ را روشن کرد. انقلاب کشاورزی (agricultural revolution) در حدود ۱۲ هزار سال قبل به این روند سرعت داد. انقلاب علمی (scientific revolution)، که همین ۵۰۰ سال پیش شروع شد، می‌تواند نقطه پایان تاریخ و آغازگر چیزی کاملا متفاوت باشد. موضوع این کتاب داستان تاثیر این سه انقلاب بر انسان و بر موجودات دیگری است که در کنار او زندگی می‌کنند. آیا اکنون خوشبخت‌تریم؟ آیا از ثروتی که بشر در طی پنج قرن اخیر به دست آورده است می‌تواند به خرسندی جدیدی تعبیر شود؟ آیا کشف منابع بی‌پایان انرژی ذخایر بی‌پایانی از نعمت‌ها را به روی ما گشوده است؟ عقب‌تر برویم و ببینیم آیا هفتاد و چند هزاره پرآشوب پس از انقلاب شناختی دنیا را مکان بهتری برای زندگی کرده است؟ آیا مرحوم نیل آرمسترانگ که جای پایش بر کره عاری از باد ما سالم مانده است، از شکارگر – خوارک‌جوی بی‌نام و نشانی که ۳۰هزار سال قبل اثر دستش را بر روی دیواری در غار شووه باقی گذاشت سعادتمندتر بود؟ اگر نبود پس فایده به وجود آمدن کشاورزی و شهرها و خط و سکه و امپراتوری‌ها و علم و صنعت چه بود؟ چرا مردم خود را با غذاهای پرکالری که برای جسمشان هم مضر است خفه می‌کنند؟ جوامع مرفه امروزی درگیر بلای چاقی هستند که به سرعت دارد به کشورهای در حال رشد هم سرایت می‌کند. تا وقتی که عادات غذایی نیاکان خوراک جویان را بررسی نکنیم، یافتن علت زیاده‌روی ما در خوردن غذاهای پرچرب و بسیار شیرین معما باقی می‌ماند. در علفزارهای استوایی و جنگل‌هایی که آن‌ها سکونت داشتند غذاهای شیرین پرکالری بسیار کمیاب و منابع غذایی به طور کلی کم بود. ۳۰هزار سال پیش، «خوراک‌جو»ی عادی تنها به یک نوع غذای شیرین دسترسی داشت و آن میوه‌های رسیده بود. اگر یک زن عصر حجری به یک درخت پر از انجیر برمی‌خورد منطقی‌ترین کار این بود که، قبل از آن که بابون‌های محلی آن درخت را لخت کنند، تا جایی که می‌تواند از آن انجیرها بخورد. غریزه زیاده‌روی در خوردن غذاهای پرکالری جزئی از ژن‌های ما شد. امروزه ما شاید در آپارتمان‌های بسیار بلند با یخچال‌هایی پر از غذا زندگی کنیم، ولی دی‌ان‌ای ما هنوز گمان می‌کند که در علفزارهای استوایی به سر می‌برد. برای همین است که اگر یک لیوان بستنی در یخچال پیدا کنیم آن را کامل می‌بلعیم و پشتش هم یک شیشه بزرگ نوشابه را تا ته سر می‌کشیم.

دسته بندی
--:--
--:--
  • 15
  • 15
  • ذهن
ذهن
0

0-
  • 15
  • 15
  • 1.0x
تنظیمات سرعت
  • 0.75x
  • 1.0x
  • 1.25x
  • 1.5x
  • 1.75x
  • 2.0x
انصراف