- فروشگاه
- جستجو
- کتابخانه
- تنظیمات
- دانلود
- ویدئوهای انگیزشی
نمیدونی چه کتابی بخونی؟
ما در اینستاگرام ذهن بهترین کتابهای توسعه فردی و کسب و کار رو بهتون معرفی می کنیم
خلاصه کتاب فراهوش
/
6,900 تومان
/
خلاصه کتاب فراهوش
فراهوش در ۲۰۱۴ نوشته شد. نویسنده در این کتاب ادعا میکند که اگر هوش مصنوعی از هوش انسان پیشی بگیرد، خواهد توانست به گونه برتر و غالب در زمین تبدیل شود. و این واقعیت میتواند فاجعهای عظیم ایجاد کند. باستروم تاکید میکند که مشخص نیست این اتفاق در سالهای پیش رو بهقوع بپیوندد یا نه، اما این مسئله آنقدر مهم و حیاتی است که باید از همین حالا به آن فکر کنیم تا بتوانیم از آن جلوگیری کنیم. مسئله اینجاست که پیدایش هوش مصنوعی هوشمندتر از انسان، بسیار سریع و غیرقابل کنترل خواهد بود. کافی است که این اتفاق
شناسنامه خلاصه کتاب فراهوش
عنوان کتاب: فراهوش عنوان کتاب به زبان اصلی: Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies نویسنده: نیک باستروم نوع کتاب: خلاصه کتاب صوتی امتیاز کتاب: ۳.۹ از ۵ (Good reads, Apple books) ۴ از ۵ (Barnes & Noble)
اهداف خلاصه کتاب فراهوش
نیک باستروم در کتاب فراهوش از موضوعی جنجالی و البته مهم صحبت میکند. او درصدد است که در این کتاب به خوانده خود بیاموزد که اولا هوش مصنوعی چیست و چه ابعادی دارد. سپس از این مسئله مهم صحبت میکند که درصورت جلو زدن هوش مصنوعی از هوش انسان چه احتمالاتی ممکن است ما را تهدید کند. آیا اصلا ایجاد یک فراهوش شدنی و ممکن است؟ چه راههایی به لحاظ تئوریک میتوانند موجب ایجاد چنین موجودیتی شوند؟ باستروم در این کتاب خواننده را با خود در یک مسیر هیجانانگیز و چالشی همراه میکند و بعد از آن او را به مرزهای تفکر درباره وضعیت انسان و آینده زندگی هوشمند میبرد. شما در این کتاب با تفاوتهای بنیادین هوش انسان و هوش سایر گونههای دیگر آشنا خواهید شد و سپس درباره دلیل برتری انسان بر سایر موجودات خواهید خواند. سپس باتسروم به یک سوال اساسی پاسخ خواهد داد. اگر هوشی فرارتر از هوش انسان پدید بیاید، چه اتفاقی برای سورنوش انسان خواهد افتاد؟ آیا ما توانایی کنترل این فراهوش را خواهیم داشت؟
درباره نویسنده خلاصه کتاب فراهوش
نیک باستروم فیلسوف متولد سوئد است. او به چند حوزه علمی تسلط دارد، از جمله علوم اعصاب، فیزیک نظری، منطق و البته هوش مصنوعی. او هماکنون در دانشگاه آکسفورد مشغول به تدریس است و علاوهبرآن مدیریت موسسه آینده انسانیت را هم برعهده دارد. این موسسه بر تحقیق روی هوش مصنوعی و اثرات آن در آینده بشریت متمرکز شده است. باستروم به دلیل فعالیتهای خود در حوزه هوش مصنعی توانسته است جایزه یوجین آرگانون را دریافت کند و دوبار در لیست صد دانشمند برتر جهان از نظر نشریه فارین پالیسی قرار بگیرد. این متفکر و اندیشمند در لیست جوانترین اندیشمندان برتر جهانی در موسسه پراسپکت قرار گرفته است. باستروم چندین مرتبه در همایش تد سخنرانی کرده است و بیش از ۲۰۰۰ مصاحبه با رادیوف تلویزیون و سایر رسانهها داشته است.
نقد خلاصه کتاب فراهوش
باستروم دست روی مسئله حساس و مهمی گذاشته است. او از آیندهای حرف زده است که درصورت ابتلا به آن بسیار ترسناک خواهد بود. این کتاب به خاطر پرداختن به خطرات مربوط به هوش مصنوعی (درکنار تمام مزایای غیرقابل انکار آن) بسیار قابل احترام و پراهمیت است. او از قابلیت توسعه اتوماتیک هوش مصنوعی به عنوان مهمترین نقطه خطر آن صحبت میکند. ابرهوشمند یا فراهوشمند مرحلهای است که در آن هوش مصنوعی به جایی رسیده که میتواند برای همه جنبههای حیات انسانی بهتر از انسان عمل کند. شاید در نگاه اول این واقعیت جذاب و مفید بهنظر برسد، اما باستروم دیدگاه جدید را با مهاطب به اشتراک میگذارد. او درباره این وضعیت و خطرات بالقوه آن به انسان هشدار میدهد و به ما کمک میکند تا برای مقابله با این وضعیت آماده باشیم. این اثر از این لحاظ بسیار هوشمندانه، جسارت آمیز و البته روشنگرانه بهنظر میرسد و مطالعه آن ارزشمند خواهد بود.
جوایز و دستاورد های خلاصه کتاب فراهوش
این کتاب در رده پرفروشترین کتابهای نیویورک تایمز قرار گرفته است.
این کتاب مناسب چه کسانی است؟
دو دسته از خوانندگان به کتاب فراهوش علاقه خواهند داشت. دسته اول کسانی هستند که به مباحث علمی و علیالخصوص هوش مصنوعی علاقه دارند. باستروم در این کتاب بهخوبی از این مبحث صحبت کرده است. دسته دوم کسانی هستند که دوست دارند بیشتر از آینده و اتفاقات محتمل در آن بدانند. آیندهپژوهی مبحث جذابی است که به ما کمک میکند دید بهتری نسبت به آنچه ممکن است در آینده اتفاق بیفتد ببخشد.
صاحب نظران راجع به کتاب چه می گویند؟
باستروم بیشتر کتاب خود را به اجبار براساس حدس و گمان و گمانهزنی درباره آینده نوشته است. اما با این وجود این کتاب ارزشمند است. پیامدهای معرفی یک گونه هوشمند دوم بر روی زمین بسیار گسترده است و شایسته آن است که عمیقتر و بیشتر به آن فکر کنیم، حتی اگر احتمال انجام چنین کاری بسیار دور به نظر برسد. (نشریه اکونومیست) حتی پیچیدهترین و تکاملیافتهترین ابزار هوشمند امروزی هم به معنای محدودی هوشمند هستند و "انتظارات از هوش مصنوعی به زودی از هوش انسان عبور می کند، این ایده برای اولین بار در دهه ۱۹۶۰ ناکام ماند" ، اما با شواهدی که باستروم در کتاب خود بیان میکند، نباید این احتمال را رد کرد که روزی بشر به آن نقطه خواهد رسید. (گاردین) "بسیار مهم ... پیشگامانه ... صراحت و وضوح خارق العاده، او ما را قادر می سازداو در این کتاب قادر شده است تا دانش گسترده خود را در طیف گستردهای از رشتهها مانند مهندسی، علوم طبیعی، پزشکی، علوم اجتماعی و فلسفه در یک کل قابل درک ترکیب کند. اگر این کتاب مورد استقبال شایسته خود قرار بگیرد، ممکن است مهمترین زنگ هشدار از زمان بهار خاموش راشل کارسون از سال ۱۹۶۲ تا کنون به صدا درآید. ال هاگستروم، استاد آمار ریاضی نیک باستروم یک مورد قانع کننده بیان می کند که تأثیر آینده هوش مصنوعی شاید مهمترین مسئله ای است که نژاد بشر با آن روبرو بوده است. به جای رانندگی منفعلانه، باید مسیر خود را طی کنیم. فراهوش آینده را با جزئیات بی سابقهای ترسیم می کند. این آغاز یک دوره جدید است. "- استوارت راسل ، استاد علوم کامپیوتر ، دانشگاه کالیفرنیا ، برکلی
بخش هایی از متن کتاب
دور از هوشمندترین گونه بیولوژیکی ممکن ، بهتر است احمقانه ترین گونه بیولوژیکی ممکن باشد که قادر به شروع یک تمدن تکنولوژیکی است - بهتر است بدانید که ابتدا ما به آنجا رسیده ایم ، نه به این دلیل که از هر نظر با آن سازگار هستیم. ماشین فوق هوشمند به عنوان ماشینی تعریف می شود که می تواند به مراتب از تمام فعالیتهای فکری هر مرد هرچند باهوش پیشی بگیرد. از آنجا که طراحی ماشین آلات یکی از این فعالیتهای فکری است ، یک ماشین فوق العاده هوشمند می تواند ماشینهای حتی بهتری را نیز طراحی کند. بدون شک "انفجار اطلاعات" رخ خواهد داد ، و هوش انسان بسیار عقب خواهد ماند. بنابراین اولین ماشین فوق العاده هوشمند آخرین اختراعی است که انسان هرگز باید انجام دهد ، به شرطی که دستگاه به اندازه کافی مطیع باشد و به ما بگوید که چگونه آن را تحت کنترل نگه داریم. که نیاز به "تفکر" دارد اما نتوانسته است بیشتر کارهایی را که مردم و حیوانات انجام می دهند "بدون فکر" انجام دهند - که به نوعی بسیار دشوارتر است می توان حدس زد که تاخیر و تزلزل پیشرفت بشریت در بسیاری از "مشکلات ابدی" فلسفه به دلیل نامناسب بودن قشر انسان برای کارهای فلسفی است. از این نظر ، مشهورترین فلاسفه ما مانند سگهایی هستند که روی پاهای عقب خود راه می روند - فقط به سختی می توانند به سطح آستانه عملکرد مورد نیاز برای انجام فعالیت برسند
- 15
- 15
- 1.0x
- 0.75x
- 1.0x
- 1.25x
- 1.5x
- 1.75x
- 2.0x