• فروشگاه
  • جستجو
  • کتابخانه
  • تنظیمات
  • دانلود
  • ویدئوهای انگیزشی
خلاصه کتاب شهریار

خلاصه کتاب شهریار

نویسنده : نیکولو ماکیاولی
راوی : کاترین صادق پور

/

6,900 تومان

/

( 5 )
خلاصه کتاب شهریار
پخش دمو

خلاصه کتاب شهریار

مفهوم قدرت، سیاست، فریب، صداقت و حکومت‌داری از مفاهیمی هستند که همیشه مورد بحث و مناقشه بوده‌اند. وقتی پای اخلاقیات وسط باشد به‌طور صریحی می توان خط و مشی شفاف و دقیق از خطوط قرمز آن داد. اما اگر از سیاست حرف بزنیم چطور؟ قطعا کمی معادلات متفاوت خواهد شد. نیکولو ماکیاولی اندیشمند شهیر قرن پانزدهمی ایتالیا، سعی کرده است در کتاب شهریار از همین مسئله حرف بزند. او در این کتاب سعی کرده است تا مختصات حکومتی را بیان کند که می‌تواند مقتدر، قدرتمند و پایدار بماند حرف زده است. ماکیاولی در شهریار ابایی از ط

« مردم حافظه ی کوتاه مدت دارند، پس اگر می خواهی ضربه بزنی، سریع و محکم بزن ولی اگر می خواهی محبت کنی، به تدریج و طولانی این کار را انجام بده؛ چون طولانی تر است، بیشتر در ذهن مردم می ماند.»ماکیاولی یکی از نویسندگانی است که سیاست را به‌صورت کاملا عملی با همه وجوه شیطانی خود شرح داده است. اگر دوست دارید با مهم‌ترین کتاب فلسفی در باب حکومت‌داری در قرن‌های اخیر آشنا شوید، باید شهریار ماکیاولی را خوب بخوانید.

شناسنامه خلاصه کتاب شهریار

عنوان کتاب: شهریار عنوان کتاب به زبان اصلی: Il Principe نویسنده: نیکولو ماکیاوری نوع کتاب: خلاصه کتاب صوتی امتیاز کتاب: ۴.۴ از ۵ (Amazon)، ۳.۸ از ۵ (Good reads)، ۴.۲ از ۵ (Audible)

اهداف خلاصه کتاب شهریار

آموزش سیاست و حکومت‌داری به‌صورت عملی یکی از مهم‌ترین مفاهیمی است که ماکیاولی سعی کرده است در رساله خود تحت عنوان شهریار به آن بپردازد. با خواندن کتاب شهریار چیزی بیش از خواندن یک کتاب سیاسی خاص به‌دست خواهید آورد. این کتاب به شما دید جالبی از نقطه نظر یکی از معروف‌ترین فلاسفه سیاسی در جهان خواهد داد. این کتاب که در قرن پانزدهم میلادی نوشته شده است، به بررسی شیوه حکومت‌داری صحیح و ویژگی‌های شهریاران قدرتمند پرداخته است. این کتاب شما را با چهره‌ای جدید از قدرت آشنا می‌کند و با ماهیت واقعی آن آشنا خواهید شد.

درباره نویسنده خلاصه کتاب شهریار

نیکولو ماکیاولی متولد ۱۵۱۳ در ایتالیا است. او یکی از معروف‌ترین فلاسفه سیاسی محسوب می‌شود و درواقع پدر سیاست مدرن است. ماکیاولی علاوه‌بر فلسفه سیاسی آهنگساز، شاعر و نمایش‌نامه نویس بوده است. ماکیاولی علی‌رغم تولد در خانواده‌ای نسبتا فقیر، به‌دلیل هوش و زکاوت بالایی که داشت توانست به دستگاه دولتی فلورانس راه پیدا کند و به مراتب بالایی حکومتی برسد. دغدغه ماکیاولی در ایجاد حکومتی واحد، یکپارچه و مقتدر در ایتالیا بود و همین مسئله موجب شد که او شروع به نوشتن کتاب شهریار کند. درواقع کتاب شهریار خطاب به حکومت مدیچی بود تا به آن‌ها راه و رسم حکومت‌داری را بیاموزد.

نقد خلاصه کتاب شهریار

شهریار به اثری بی‌رحمانه و ضد خلاقی مشهور است. بسیاری فکر می‌کنند که ماکیاولی به شیطانی‌ترین شکل ممکن سیاست را ترسیم کرده است و به این دلیل که با تقدیم کتاب خود به حکومت فاسدی مانند مدیچی‌ها خود را به آن‌ها نزدیک کرده است، شخصیت منفی در دنیای فلسفه سیاسی دارد. اما نمی‌توان منکر ارزش و قدرت کتاب شهریار ماکیاولی شد. ماکیاولی توانسته است در این کتاب روی عریان سیاست را به خوانندگان نشان دهد و به آن‌ها بفهماند که سیاسیت عملی چه صورت و شکلی دارد. شهریار بیست‌وشش فصل دارد و عناوین آن عبارتند از: فصل یکم: شهریاری‌ها بر چندگونه‌اند و شیوه‌های فراچنگ آوردنشان فصل دوم: درباره شهریاری‌های موروثی فصل سوم: درباره شهریاری‌های پیوندی فصل چهارم: چرا در پادشاهی داریوش، که به دست اسکندر افتاد، پس از مرگ اسکندر مردم بر جانشینان وی نشوریدند فصل پنجم: در باب شیوه حکومت بر آن شهرها یا شهریاری‌ها که پیش از آن با قانون خود می‌زیسته‌اند فصل ششم: در باب شهریاری‌ها که به نیرو و هنر خود درگیرند فصل هفتم: در باب شهریاری‌های نوبنیاد که به بازو و بخت دیگران گیرند فصل هشتم: در باب آنان که با تبه‌کاری به شهریاری رسند فصل نهم: در باب شهریاری مردمی فصل دهم: در باب ارزیابی قدرت شهریاری‌ها فصل یازدهم: در باب شهریاری دین‌یاران فصل دوازدهم: در باب گونه‌های سپاه و سپاهیان مزدور فصل سیزدهم: در باب سپاهیان کمکی، آمیخته و بومی فصل چهاردهم: شهریار و لشکرآرایی فصل پانزدهم: در باب آنچه مایه ستایش و نکوهش بهر مردمان است به ویژه شهریاران فصل شانزدهم: در باب بخشندگی و تنگ چشمی فصل هفدهم: در باب سنگدلی و نرم‌دلی و این‌که مهرانگیزی بهتر یا ترس‌انگیزی فصل هجدهم: در باب شیوه درست‌پیمانی شهریاران فصل نوزدهم: در باب پرهیز از خوار و نفرت‌انگیز شدن فصل بیستم: در باب سودمندی یا زیانمندی دژها و دیگر چاره‌اندیشی‌ها که شهریاران کنند فصل بیست و یکم: شهریار را چه باید کرد تا نام بردار شود فصل بیست و دوم: در باب رایزنان ویژه شهریار فصل بیست و سوم: چگونه از چاپلوسان می‌باید پرهیخت فصل بیست و چهارم: چرا شهریاران ایتالیا کشورشان را ازدست‌داده‌اند فصل بیست و پنجم: در کارهای بشری بخت تا کجا دست‌اندرکار‌است و چگونه با آن می‌توان ستیزید فصل بیست و ششم: فراخوانشی به رهانیدن ایتالیا از چنگال بربران

جوایز و دستاورد های خلاصه کتاب شهریار

شهریار توانسته است ماکیاولی را به پدر سیاست مدرن تبدیل کند. این کتاب یکی از مهم‌ترین کتاب‌های فلسفه سیاسی محسوب می‌شود و به‌عنوان یکی از کتب مرجع سیاسی در دانشگاه‌ها مطرح شده است.

این کتاب مناسب چه کسانی است؟

همه کسانی که به مطالعات سیاسی علاقه‌مند هستند عاشق کتاب شهریار خواهند شد. اگر دوست دارید سیاست و فلسفه سیاسی را به‌صورت بنیادین و آکادمیک مطالعه کنید باید کتاب شهریار را بخوانید. شهریار مناسب همه دانشجویان علوم سیاسی، اساتید فلسفه سیاسی و همه کسانی است که این عل مرموز و عملی برایشان جذابیت دارد.

صاحب نظران راجع به کتاب چه می گویند؟

مهم‌ترین دلیل اینکه کتاب شهریار ماکیاولی هنوز خوانده می‌شود این است که شهریار مانند هملت و مکبث شکسپیر براساس طبیعت انسان نوشته شده است. (جانات پاول، سیاستمدار) من در زمان دانشگاه تئوری‌های سیاسی خواندن و ماکیاولی همیشه برایم جذاب بود. این کتاب توصیفی از شخصیت انسان است و در حرفه من، لابی‌گری به‌معنای تاثیرگذاری بر مردم است و لازم است که در آن قبل از هرچیزی بینشی درست از ماهیت انسان دریافت کنیم.بدیهی است که بحث درباره منظور ماکیاولی در این کتاب زیاد است، اینکه آیا حرف‌های تمسخر یا هجو بوده است؟ (مارک بلومفیلد) ما تقریبا درحال بازگشت به زمانی هستیم که خواندن ماکیاولی احتمالا مجددا لازم خواهد شد. (پرگرین ورثورن) اگر می‌خواهید دیدگاهی درمورد ماهیت سیاست‌ و قدرت و البته بی‌رحمی سیاستمداران دریافت کنید، یا به سادگی بعضی از تفکرات حاکم بر شخصیت‌های داستان بازی تاج و تخت را بفهمید، این کتاب کوتاه و البته کمی پراکند که در قرن شانزدهم نوشته شده است، هنوز هم بهترین زینه درمیان گزینه‌های همطراز خود محسوب می‌شود. (نیگل واربرتون)

بخش هایی از متن کتاب

اکنون جای شگفتی است که از حکومتی بگویم که پادشاه و سرزمین هر دو جدید هستند، این بهترین نمونه شهریاری است، انسان‌ها همیشه راهی را می‌روند که دیگران هموار ساخته‌اند یا از دیگران تقلید می‌کنند. آنها حتی قادر نیستند پای خود را درست جای پای دیگران بگذارند و تقلید کنند. این مردم به تقلید از رفتار افراد برجسته خو گرفته‌اند. گرچه شاید نتوانند اعمال بزرگان را به خوبی تقلید کنند اما در بزرگی و عظمت با آنان مقایسه می‌شوند. شهریاران نوخاسته باید چون کمانداری باشند که با مهارت هدفی در دوردست را نشانه می‌گیرند و هدفی دورتر از نشانه‌های مردان بزرگ را بر می‌گزینند. تیر را به دور دست پرتاب می‌کنند تا به نشانه برسد. در میان افرادی که به یاری توانایی‌های خود نه با تکیه بر بخت و اقبال به قدرت رسیده‌اند می‌توان از موسی، کوروش، رامولوس، تسئوس و افرادی مانند ایشان یاد کرد. شاید موسی را نتوان از این گروه به شمار آورد چون او به فرمان خدا عمل می‌کرد، با این وجود او نیز قابل ستایش است، چون صفات نیک وی او را شایسته گفتگو با خدا کرده بود. اما در مورد کوروش و کسانی‌که پادشاهی‌ها را برپا کردند و رفتار و کردارشان قابل ستایش است بحث می‌کنیم و در می‌یابیم که چندان تفاوتی با موسی آن معلم بزرگوار از جانب خداوند نداشته‌اند.

دسته بندی
--:--
--:--
  • 15
  • 15
  • ذهن
ذهن
0

0-
  • 15
  • 15
  • 1.0x
تنظیمات سرعت
  • 0.75x
  • 1.0x
  • 1.25x
  • 1.5x
  • 1.75x
  • 2.0x
انصراف